Art Deco revival: hoe deze klassieke stijl modern te maken

Art Deco is een stijl die populair was in de jaren 1920 en 1930 en wordt gekenmerkt door zijn geometrische vormen, luxe materialen en glamoureuze uitstraling. Het is een stijl die bekend staat om zijn elegantie en verfijning, en wordt vaak geassocieerd met de Gouden Eeuw van Hollywood. Art Deco heeft invloeden uit verschillende kunststromingen, zoals kubisme, futurisme en het oude Egypte. Het is een stijl die zowel klassiek als modern aanvoelt en kan worden toegepast op verschillende interieurs.

De geschiedenis van Art Deco

Art Deco ontstond in de jaren 1920 in Frankrijk en verspreidde zich al snel over de hele wereld. Het werd beïnvloed door de opkomst van de machine-esthetiek en de veranderingen in de samenleving na de Eerste Wereldoorlog. Art Deco werd populair in architectuur, interieurontwerp, mode en kunst. Belangrijke gebeurtenissen en invloeden die de stijl hebben gevormd zijn onder andere de Exposition Internationale des Arts Décoratifs et Industriels Modernes in Parijs in 1925, de ontdekking van het graf van Toetanchamon in 1922 en de opkomst van de jazzmuziek.

Art Deco-elementen in moderne interieurs

Art Deco-elementen kunnen op verschillende manieren worden toegepast in moderne interieurs. Een manier om dit te doen is door gebruik te maken van geometrische vormen en patronen, zoals chevron, zigzag en zonnestralen. Deze kunnen worden toegepast op behang, vloerkleden, meubels en accessoires. Een andere manier om Art Deco in moderne interieurs te integreren is door gebruik te maken van luxe materialen zoals marmer, messing en fluweel. Deze materialen voegen een gevoel van glamour en verfijning toe aan de ruimte.

Lees ook:  Foto op canvas op maat

Het combineren van Art Deco met andere stijlen

Art Deco kan ook worden gecombineerd met andere designstijlen, zoals mid-century modern of industrieel. Een manier om dit te doen is door het gebruik van Art Deco-elementen in combinatie met meubels en accessoires uit andere tijdperken. Bijvoorbeeld, een Art Deco-stoel kan worden gecombineerd met een mid-century modern bijzettafel voor een interessante mix van stijlen. Een andere manier om Art Deco te combineren met andere stijlen is door het gebruik van kleur. Bijvoorbeeld, een industrieel interieur kan worden opgefleurd met Art Deco-elementen in felle kleuren zoals rood of geel.

Aangepast Art Deco-behang

Een unieke manier om Art Deco in uw interieur te integreren is door gebruik te maken van aangepast behang met Art Deco-ontwerpen. Dit kan worden gedaan door het creëren van aangepaste patronen en kleurencombinaties die passen bij uw persoonlijke smaak en stijl. Aangepast behang biedt ook de mogelijkheid om een unieke en gepersonaliseerde touch aan uw interieur toe te voegen. Het kan worden gebruikt als een statement piece in een kamer of als een subtiele achtergrond voor andere decoratieve elementen.

Moderne interpretaties van Art Deco-behang

Art Deco-behangontwerpen zijn geüpdatet voor een moderne esthetiek en kunnen een frisse draai geven aan traditionele Art Deco-interieurs. Moderne interpretaties van Art Deco-behang kunnen worden gekenmerkt door gedurfde kleuren, abstracte vormen en minimalistische ontwerpen. Deze ontwerpen kunnen worden toegepast op behang, maar ook op andere oppervlakken zoals meubels en accessoires. Ze kunnen een eigentijdse uitstraling geven aan een ruimte en tegelijkertijd trouw blijven aan de essentie van de Art Deco-stijl.

Lees ook:  Ontdek heel veel ingelijste posters

Art Deco-behang als statement piece

Art Deco-behang kan worden gebruikt als een gedurfd statement piece in een kamer. Het kan worden toegepast op één muur om een focal point te creëren en de aandacht te trekken. Art Deco-behang kan ook worden gebruikt om een hele kamer te bedekken voor een meer dramatisch effect. Het kan worden gecombineerd met andere decoratieve elementen zoals verlichting, meubels en accessoires om een samenhangend geheel te creëren.

Art Deco-patronen op behang

Er zijn verschillende populaire Art Deco-patronen en motieven die kunnen worden gebruikt op behang voor een opvallend effect. Enkele van de meest voorkomende patronen zijn chevron, zigzag, zonnestralen, geometrische vormen en abstracte patronen. Deze patronen kunnen worden toegepast op behang in verschillende kleurencombinaties om een unieke en opvallende uitstraling te creëren.

Art Deco-kleurcombinaties op behang

De kenmerkende Art Deco-kleurcombinaties kunnen worden gebruikt op behang om een samenhangende look te creëren. Enkele van de meest voorkomende kleuren in de Art Deco-stijl zijn zwart, wit, goud, zilver, rood en geel. Deze kleuren kunnen worden gecombineerd met elkaar of met neutrale kleuren zoals grijs en beige voor een evenwichtige uitstraling.

Tips voor het integreren van Art Deco in uw interieur met behang

Hier zijn enkele praktische tips voor het integreren van Art Deco-behang in uw interieur:

– Kies een muur uit om te bedekken met Art Deco-behang om een focal point te creëren.
– Combineer Art Deco-behang met andere decoratieve elementen zoals verlichting, meubels en accessoires voor een samenhangend geheel.
– Experimenteer met verschillende kleurencombinaties en patronen om een unieke en persoonlijke look te creëren.
– Overweeg het gebruik van aangepast behang om een unieke touch aan uw interieur toe te voegen.
– Wees niet bang om gedurfde keuzes te maken en te experimenteren met verschillende stijlen en materialen.

Lees ook:  Verborgen opslagoplossingen: slimme ideeën voor een opgeruimd huis

Met deze tips kunt u Art Deco-behang op een stijlvolle en creatieve manier integreren in uw interieur. Het zal een vleugje glamour en verfijning toevoegen aan elke ruimte en een tijdloze uitstraling creëren.

interieur/industriele-stijl-in-je-woning/, https://www.funacv.be/interieur/5-tips-voor-het-inrichten-van-een-kleine-woonkamer/

Bent u geïnspireerd door de Art Deco revival en wilt u deze klassieke stijl een moderne twist geven? Lees dan ons artikel over hoe u deze klassieke stijl kunt moderniseren. Ontdek hoe u wanddecoratie op maat kunt gebruiken om uw interieur een eigentijdse uitstraling te geven. Daarnaast bieden wij ook een korte introductie over het maken van reclame met werfborden en hoe u de industriële stijl in uw woning kunt integreren. Als u een kleine woonkamer heeft, geven wij u ook 5 handige tips voor het inrichten ervan. Klik hier voor meer informatie: https://www.funacv.be/interieur/wanddecoratie-op-maat/

FAQs

Wat is Art Deco?

Art Deco is een stijlbeweging die populair was in de jaren 1920 en 1930. Het is een decoratieve stijl die zich kenmerkt door geometrische vormen, felle kleuren en luxe materialen.

Hoe kan ik Art Deco in mijn interieur integreren?

Je kunt Art Deco in je interieur integreren door gebruik te maken van geometrische vormen, felle kleuren en luxe materialen zoals marmer en messing. Denk aan meubels met afgeronde hoeken, geometrische patronen op behang en kussens, en lampen met art deco-achtige vormen.

Welke kleuren passen bij Art Deco?

Art Deco wordt vaak geassocieerd met felle kleuren zoals rood, geel en blauw. Maar ook pasteltinten zoals roze en mintgroen passen goed bij deze stijl. Daarnaast wordt er vaak gebruik gemaakt van zwart en wit om contrast te creëren.

Welke materialen passen bij Art Deco?

Luxe materialen zoals marmer, messing, chroom en glas passen goed bij Art Deco. Ook materialen zoals fluweel en zijde worden vaak gebruikt om een gevoel van luxe en glamour te creëren.

Hoe kan ik Art Deco modern maken?

Je kunt Art Deco modern maken door het te combineren met moderne elementen. Denk bijvoorbeeld aan een Art Deco lamp op een strakke, moderne tafel. Ook kun je de kleuren en materialen aanpassen aan de moderne tijd, bijvoorbeeld door te kiezen voor pasteltinten in plaats van felle kleuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *